luns, 27 de abril

MATEMÁTICAS

Para hoy dos actividades con coordenadas:
ACTIVIDAD 1
ACTIVIDAD 2

Imprímelas y complétalas. Si no puedes imprimirlas o si lo prefieres puedes hacerlo en el cuaderno de matemáticas usando la cuadrícula.

LENGUA CASTELLANA
Completa estas actividades entre hoxe luns e mañá martes

Actividades luns 27 e martes 28

INGLÉS (actualización)
Actividades para la semana del 27 al 30 de abril

        
6-   Do a drawing and a description about YOU and send me a photo (un dibujo y una descripción vuestra y enviádmela como os sea más cómodo al correo).
This is my mail: sergio.carro.bermudez@edu.xunta.es
(Cualquier duda que tengáis o queráis preguntarme avisadme J)

CIENCIAS NATURAIS

Completa estas actividades sobre o corpo humano.

MÚSICA

Ficha 2.3º.  

No exercicio 1 tedes un pentagrama cos nomes das notas. A partir diso, tedes que completar o que falta no pentagrama.
No exercicio 2 hai que colocar as notas no pentagrama, cada unha no seu lugar correspondente e co ritmo que se indica (negra, corchea, silencio…). Ademais, debemos marcar a parte forte do compás (a 1ª nota de cada compás).





RECEITAS DE COCIÑA

Esta actividade podedes facela ao longo de toda a semana. Nos comentarios escribide as vosas propostas de receitas de cociña. Cumpride estas normas:
1. Escribide en galego
2. Seguide o seguinte esquema

  • Nome da receita
  • Ingredientes
  • Preparación

3. Podedes adxuntar unha foto do resultado. Para iso podedes usar a páxina que xa usamos na receita anterior https://es.imgbb.com/ e pegar nos comentarios a dirección da imaxe ao mesmo tempo que a receita.
4. Se alguén se decide a elaborar algunha receita que non sexa a súa tamén pode subir a foto de como lle quedou aclarando no comentario de quen é a receita.


Xa empezan a chegar as receitas.

ROSCOS AO CHOCOLATE GLASEADOS (Alicia Jove)




INGREDIENTES para 6 PERSONAS e para 1 PERSONA
- 300g de fariña (ou 50 gr)
- 60g de manteiga o margarina (10 gr)
- 60g de azucre (10 gr)
- 1 ovo
- 15g de levadura de panadero (ou unha pizca)
- 150ml de leite (25 gr)
- Ralladura de limón é laranxa
- Noz moscada
PARA O BAÑO GLASEADO:
- 50 g de manteiga (8 gr)
- 70 g de azucre glas (12 gr)
- 2 cucharadas de auga (unha cullerada)

PARA O BAÑO CHOCOLATE:
- 150g de chocolate puro (25 gr)
- 50g de manteiga (8 gr)

PREPARACIÓN:
1) Volcar a fariña sobre a encimeira e facer un burato central. Poñer no centro a manteiga en crema, o azucre, o ovo, a noz moscada, as ralladuras, o leite e a levadura. Mezclar ben e botar a fariña ata formar unha masa elástica e homoxénea.
2) Estirar a masa sobre a mesa con un rodillo ata que alcance un grosos de 2 cm. Con un molde circular cortar porción redondas, e con otro máis pequeño, sacar un círculo central en cada unha para formar os roscos.
3) Deixar fermentar hasta que duplique o tamaño. Entón freir en aceite ben quente ata que se doren lixeiramente por ambos lados. Unha vez fríos mollalos en chocolate (fundido con manteiga ao baño maría –ou microondas). 
4) Tamén se poden pintar co baño glaseado (mezlando o azucre glass con manteiga fundida e auga). Unha vez pintado, se meten 5 min ao forno a 150º, ata que queden crocantes. 
5) Cando estén feitos, deixar enfríar na nevera para que o chocolate e o glaseado queden crocantes.



ROLIÑOS DE PEITUGA DE PAVO (Mar) 




Podédela facer cando queirades. 

INGREDENTES // 1 PERSOA

- Sal.
- 2 lonchas de peituga de pavo.
- 1/2 cebolleta.
- Perexil
- 1/2 dente de allo.
- 50 gr. de bonito en aceite de oliva.
- 1/2 ovo (teredes que botar 1 enteiro)
- 100 mL de leite.
- 12 gr. de fariña.
- 15 gr. de quiexo raiado.
- Auga.
- Aceite de oliva virxen extra.

ELABORACIÓN

1- Desmenuza o bonito e reserva. Pon auga a quecer nunha cazola, cando comence a ferver, bota o ovo e coceo durante 10 min. Refrescaos, pelaos e picaos.




2- Pica o allo e a cebolleta e ponos a pochas nunha cazola. 



3- Agrega a fariña e refogao un pouco, verte o leite pouco a pouco. Bota o perexil e cociña.



4- Bota os ovos e o bonito, pon sal e cociña durante uns muinutos.

5- Enche as lonchas de pavo ca bechamel e enrescaos coma se foran canelones. 

6- Colocaos nun prato e espolvoreo co quexo raiado e meteos no forno a gratinar 5 minutos.

ESPERO QUE VOS GUSTE!

GALLETAS DE MANTEIGA  (Inés)


Pulsar na imaxe para abrila e despois ampliar no botón co signo +





ARROZ CON LEITE (Alicia Espina)

Pulsar na imaxe e agrandar co botón +





MOUSSE(Antón Viñas)

Pulsar na imaxe e ampliar no botón +






PAN RÁPIDO (Noa)







INGREDENTES PARA 1 PERSOA: 
90g de fariña (e un pouco máis para espolvorear)
½ iogur natural
½ cucharadiña de levadura química
½ cucharadiña de sal
½ cucharadiña de azucre
PREPARACIÓN:
1. Pon nun bol a fariña, os iogures, a levadura, o sal, o azucre e mezcla todo ben e amasa.
2. Coloca a masa na encimeira previamente espolvoreada con fariña. Forma bolas coa masa do tamaño que queiras.
3. Prequenta o forno a 250 graos. Coloca as bolas nunha bandexa de forno forrada con papel de fornear ou lamina de silicona e forneaos durante 5 min. Retiraos do forno e cubreos cun pano de cociña.
VARIANTE:
Podes aplastar as bolas cun rodillo formando círculos. Quenta unha prancha ou sartén e cociñaos 1 minuto por cada lado.



FLAN DE OVO AO MICROONDAS (Gerard)






INGREDIENTES:5 persoas(1 persoa) 

-500ml de leite (100ml) 
-3 ovos e 2 yemas (1 ovo pequeno e 1 yema de ovo pequeno) 
-150g de azúcre (30g) 
-caramelo líquido

ELABORACIÓN:

1.Nun bol poñemos os ovos, yemas, azúcre e remexemos lentamente. 

2.Vertemos o leite sobre os ovos e remexemos enerxicamente. 

3.Caramelizamos unha flanera apta para micro e vertemos a mezcla pasandoa previamente por un colador. 

4.4 minutos potencia máxima en el micro. 

5.Deixar reposar mentres burbuxea. 

6.Por último o metemos na neveira ata que enfríe e listo!





FLAN DE OVO (Mencía)





Ingredientes:

Para o CARAMELO: 

3 cucharadas sopeiras de auga. 
4 cucharadas sopeiras de azucre.

Para o FLAN: 

4 ovos
100g de azucre
400ml de leite

Preparación:

PREPARACION CARAMELO:

1. Mezclar nunha tixola o azucre e a auga a medio fogo hasta obter o caramelo.
2. Unha vez este listo o caramelo verter no recipiente onde se vai facer o flan.





PREPARACION DO FLAN :

3. Mesturar os ovos co azucre.




4. Engadirlle o leite e volver a mesturar.
5. Verter a mezcla no recipiente.




6. Tapar o recipiente antes de meter no forno .




7. O forno ten que estar a 180 grados. Facer o flan durante media hora.






TARTA DE MAZÁ (Álex)









Pulsada nas imaxes e logo no botón + para ampliar:







AREPAS VENEZOLANAS (William Daniel)

(Pulsar en la imagen y luego en el botón + para ampliar)

(Pulsar en la imagen y luego en el botón + para ampliar)








PIZZA CASEIRA (Antón Díaz) 


(para 1 persoa) 

Para facer a masa
62g de fariña (da que trae a levadura engadida) 
30ml de auga tibia
1 cullerada sopeira de aceite de oliva
Unha pizquiña de sal

Para engadir
50ml de tomate natural triturado
40g de queixo
Champiñóns
Aceitunas
Xamón york

Nun bol poñemos a fariña e o sal, vertemos a auga tibia e mesturamos cunha culler de madeira durante 1 min. Engadimos o aceite e seguimos amasando outros 5 ou 10 min. 
Deixamos repousar a masa tapada cun trapo uns 25 min. 
Pasado ese tempo, estiramos a masa cun rodillo, colocámola na bandexa do forno (sobre un papel de forno). 
Poñemos o tomate, o queixo e o resto dos ingredientes. Cada un os que máis lle gusten. 
Forneamos a 240°, 20 ou 25 min e lista para comer! 



TORTIÑAS AMERICANAS (Mariela)




Ola!! Son Mariela
Os deixo a miña receita para facer Tortiñas Americanas ou Pancakes.


* Ingredintes:

130 g de fariña
1 ovo
2 culleres de aceite
1/2 taza de leite
1 pizca de sal
2 culleres de azucre 
1/2 culler de levadura en polvo

* Preparacion

En un recipiente poñemos o ovo, azucre, aceite, leite, sal, fariña e levadura. O batimos ben asta que nos quede unha masa espesa.A deixamos reposar.
Logo poñemos a tixola a quentar.
Poñemos a masa na tixola de forma circular. cando empecen a sair burbullas damoslle a bolta a tortiña. 
Esperamos uns segundos e sacamos a tortiña.



E listo!!!
Xa temos as nosas tortiñas americanas ou ¡pancakes!

Para que esteñan máis ricas podémos botarlles por riba nata, crema de chocolate, marmelada, fresas... o que se nos ocorra.




BISCOITO DE IOGUR SABOR LIIMÓN (Ángela)



Ingredientes 
1 iogur de limón, o vaso usarase como medida 
2 medidas de azucre 
1 medida de aceite de xirasol 
3 ovos 
Raspadura de limón 
4-5 culleradas de zume de limón 
2 1/2 medidas de fariña 
1 medida de améndoa moída 
1 un sobre de royal 
Realización 
- Baleiramos o iogur nun bol, engadimos o azucre e mesturamos. Incorporar o aceite, remover. 
- Cando teñamos unha mestura homoxénea engadimos o ovos un a un mesturando ben. 
- Incorporamos a raspadura, o zume e para rematar a fariña e royal. Engadimos cada medida por separado, cando a primeira medida de fariña estea ben integrada engadimos a seguinte ata rematar con todo. 
- Introdúcese no molde elixido cuberto con papel de fornear ou untado con manteiga e espolvoreado con fariña.
- Só queda metelo en forno prequecido a 180º durante 45 minutos (el tiempo y la temperatura son orientativos, cada horano tiene sus peculiaridades.)





TARTA DE NESQUIK (Lucía e Martín)



Ingredientes:
1 litro de leite.
300 gr. de Nesquik.
2 sobres de cuajada.
150 gr. de sucre (si a queres moi doce).
150 gr. de manteiga.
1 paquete de galletas maría.
Virutitas para decorar por enriba.

Elaboración:
Tritúranse as galletas, mestúranse coa manteiga derretida para facer a masa,
que se estira na base dun molde.
Ponse o molde coa base feita na neveira a enfriar.

Nunha pota poñemos o leite a quencer, engadimos 2 sobres de cuajada, 300 gr. de Nesquik e o zucre. Mesturamos todo.
Cando empeza a ferver, retírase do lume.
Bótase, a modiño, no molde que temos na neveira.
Deixámola enfriar un pouco.
Metemos o molde na neveira un mínimo de catro horas.
Pasado este tempo, decoramos a tarta coas virutas.



Biscoito á taza (Lara)

Ingredientes:

- 2 culleres grandes de azucre.
- 2 culleres grandes de fariña.
- 1 culler grande de cacao en polvo.
- 1 ovo.
- 1 culler grande de aceite de xirasol.
- 1 culler grande de leite.

Preparación:

1- Batimos o ovo na taza.
2- Engadimos o leite e o aceite e removemos.
3- Engadimos a fariña e volvemos remover.
4- Engadimos o resto de ingredientes.
5- Metemos no microondas durante 2 minutos.






21 comentarios:

  1. Bos días. Son Alicia Jove. Miña nai e máis eu fixemos esta receita onte. Espero que vos guste, adxunto un enlace coa foto do resultado... mmmm!

    https://ibb.co/v4RrSQq


    ROSCOS AO CHOCOLATE GLASEADOS

    INGREDIENTES para 6 PERSONAS e para 1 PERSONA
    - 300g de fariña (ou 50 gr)
    - 60g de manteiga o margarina (10 gr)
    - 60g de azucre (10 gr)
    - 1 ovo
    - 15g de levadura de panadero (ou unha pizca)
    - 150ml de leite (25 gr)
    - Ralladura de limón é laranxa
    - Noz moscada
    PARA O BAÑO GLASEADO:
    - 50 g de manteiga (8 gr)
    - 70 g de azucre glas (12 gr)
    - 2 cucharadas de auga (unha cullerada)

    PARA O BAÑO CHOCOLATE:
    - 150g de chocolate puro (25 gr)
    - 50g de manteiga (8 gr)

    PREPARACIÓN:
    1) Volcar a fariña sobre a encimeira e facer un burato central. Poñer no centro a manteiga en crema, o azucre, o ovo, a noz moscada, as ralladuras, o leite e a levadura. Mezclar ben e botar a fariña ata formar unha masa elástica e homoxénea.
    2) Estirar a masa sobre a mesa con un rodillo ata que alcance un grosos de 2 cm. Con un molde circular cortar porción redondas, e con otro máis pequeño, sacar un círculo central en cada unha para formar os roscos.
    3) Deixar fermentar hasta que duplique o tamaño. Entón freir en aceite ben quente ata que se doren lixeiramente por ambos lados. Unha vez fríos mollalos en chocolate (fundido con manteiga ao baño maría –ou microondas).
    4) Tamén se poden pintar co baño glaseado (mezlando o azucre glass con manteiga fundida e auga). Unha vez pintado, se meten 5 min ao forno a 150º, ata que queden crocantes.
    5) Cando estén feitos, deixar enfríar na nevera para que o chocolate e o glaseado queden crocantes.


    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Ola Alicia son Mar vou probar a tua receita. Ten moi boa pinta.

      Eliminar
  2. Bos días,

    Son Mar, vouvos poñer a receta que fixen co meu pai o 23-04-2020 "ROLIÑOS DE PEITUGA DE PAVO". Podedela facer cando queirades.

    INGREDENTES // 1 PERSOA

    - Sal.
    - 2 lonchas de peituga de pavo.
    - 1/2 cebolleta.
    - Perexil
    - 1/2 dente de allo.
    - 50 gr. de bonito en aceite de oliva.
    - 1/2 ovo (teredes que botar 1 enteiro)
    - 100 mL de leite.
    - 12 gr. de fariña.
    - 15 gr. de quiexo raiado.
    - Auga.
    - Aceite de oliva virxen extra.

    ELABORACIÓN

    1- Desmenuza o bonito e reserva. Pon auga a quecer nunha cazola, cando comence a ferver, bota o ovo e coceo durante 10 min. Refrescaos, pelaos e picaos.
    2- Pica o allo e a cebolleta e ponos a pochas nunha cazola.
    3- Agrega a fariña e refogao un pouco, verte o leite pouco a pouco. Bota o perexil e cociña.
    4- Bota os ovos e o bonito, pon sal e cociña durante uns muinutos.
    5- Enche as lonchas de pavo ca bechamel e enrescaos coma se foran canelones.
    6- Colocaos nun prato e espolvoreo co quexo raiado e meteos no forno a gratinar 5 minutos.

    ESPERO QUE VOS GUSTE!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Estas son as fotos da receita e dos pasos de como facela:
      https://ibb.co/TqMct5n
      https://ibb.co/q16fBFs
      https://ibb.co/zZD6Lyf
      https://ibb.co/qMg8VSx

      Eliminar
  3. Hola soy Ines, aquí os mando las fotos de mi receta de galletas de mantequilla, robadlas son riquísimas!!, mis preferidas no llevan nada!!!, pero a mi hermana Icia le encantan con azúcar!!
    https://ibb.co/0qZXNWr
    https://ibb.co/9q46jwY

    ResponderEliminar
  4. Arroz con leite de Alicia Espina.
    https://ibb.co/J3PQT7c
    https://ibb.co/sQX4QqS
    https://ibb.co/HXZFkcT

    ResponderEliminar
  5. Hola soy Antón Viñas!! Ahí os va mi mousse!!!
    https://ibb.co/tBzJX87
    https://ibb.co/cxH8D9t
    https://ibb.co/VqZM3Rv

    ResponderEliminar
  6. Hola son Noa! Esta e a miña receta de pan rápido. Podedes facela cando queirades, está moi boa.

    PAN RÁPIDO
    INGREDENTES PARA 1 PERSOA:
    90g de fariña (e un pouco máis para espolvorear)
    ½ iogur natural
    ½ cucharadiña de levadura química
    ½ cucharadiña de sal
    ½ cucharadiña de azucre
    PREPARACIÓN:
    1. Pon nun bol a fariña, os iogures, a levadura, o sal, o azucre e mezcla todo ben e amasa.
    2. Coloca a masa na encimeira previamente espolvoreada con fariña. Forma bolas coa masa do tamaño que queiras.
    3. Prequenta o forno a 250 graos. Coloca as bolas nunha bandexa de forno forrada con papel de fornear ou lamina de silicona e forneaos durante 5 min. Retiraos do forno e cubreos cun pano de cociña.
    VARIANTE:
    Podes aplastar as bolas cun rodillo formando círculos. Quenta unha prancha ou sartén e cociñaos 1 minuto por cada lado.

    ResponderEliminar
  7. Hola son Noa! Esta e a miña receta de pan rápido. Podedes facela cando queirades, está moi boa.

    PAN RÁPIDO
    INGREDENTES PARA 1 PERSOA:
    90g de fariña (e un pouco máis para espolvorear)
    ½ iogur natural
    ½ cucharadiña de levadura química
    ½ cucharadiña de sal
    ½ cucharadiña de azucre
    PREPARACIÓN:
    1. Pon nun bol a fariña, os iogures, a levadura, o sal, o azucre e mezcla todo ben e amasa.
    2. Coloca a masa na encimeira previamente espolvoreada con fariña. Forma bolas coa masa do tamaño que queiras.
    3. Prequenta o forno a 250 graos. Coloca as bolas nunha bandexa de forno forrada con papel de fornear ou lamina de silicona e forneaos durante 5 min. Retiraos do forno e cubreos cun pano de cociña.
    VARIANTE:
    Podes aplastar as bolas cun rodillo formando círculos. Quenta unha prancha ou sartén e cociñaos 1 minuto por cada lado.

    ResponderEliminar
  8. Este e o resultado:
    https://ibb.co/sKkTxQ4
    https://ibb.co/t4hxmV1
    https://ibb.co/RhTnbcw
    https://ibb.co/2P6Yfwf

    ResponderEliminar
  9. https://ibb.co/ZYVyS87

    Boas tardes! Son Gerard. Ésta é a miña receita:

    FLAN DE OVO AO MICROONDAS;

    INGREDIENTES:5 persoas(1 persoa)

    -500ml de leite (100ml)
    -3 ovos e 2 yemas (1 ovo pequeno e 1 yema de ovo pequeno)
    -150g de azúcre (30g)
    -caramelo líquido

    ELABORACIÓN:

    1.Nun bol poñemos os ovos, yemas, azúcre e remexemos lentamente.

    2.Vertemos o leite sobre os ovos e remexemos enerxicamente.

    3.Caramelizamos unha flanera apta para micro e vertemos a mezcla pasandoa previamente por un colador.

    4.4 minutos potencia máxima en el micro.

    5.Deixar reposar mentres burbuxea.

    6.Por último o metemos na neveira ata que enfríe e listo!

    ResponderEliminar
  10. FLAN DE OVO (Receita de Mencía)

    Ingredientes:

    Para o CARAMELO:

    3 cucharadas sopeiras de auga.
    4 cucharadas sopeiras de azucre.

    Para o FLAN:

    4 ovos
    100g de azucre
    400ml de leite

    Preparación:

    PREPARACION CARAMELO:

    1. Mezclar nunha tixola o azucre e a auga a medio fogo hasta obter o caramelo.
    2. Unha vez este listo o caramelo verter no recipiente onde se vai facer o flan.

    PREPARACION DO FLAN :

    3. Mesturar os ovos co azucre.
    4. Engadirlle o leite e volver a mesturar.
    5. Verter a mezcla no recipiente.
    6. Tapar o recipiente antes de meter no forno .
    7. O forno ten que estar a 180 grados. Facer o flan durante media hora.
    https://ibb.co/PmDBCYd
    https://ibb.co/sFRVSxd
    https://ibb.co/84bgyxb
    https://ibb.co/twRJYTZ
    https://ibb.co/bs4Lg6V
    https://ibb.co/f0P7S5m
    https://ibb.co/gd1LMhF

    ResponderEliminar
  11. Son Alex. Esta é a miña receita

    https://ibb.co/NKtFtXg
    https://ibb.co/vwLqPmt
    https://ibb.co/tMMgGbS
    https://ibb.co/L1VkVHQ
    https://ibb.co/RhHZkXZ
    https://ibb.co/QktkDk6


    ResponderEliminar
  12. Pizza caseira (para 1 persoa)
    Para facer a masa
    62g de fariña (da que trae a levadura engadida)
    30ml de auga tibia
    1 cullerada sopeira de aceite de oliva
    Unha pizquiña de sal
    Para engadir
    50ml de tomate natural triturado
    40g de queixo
    Champiñóns
    Aceitunas
    Xamón york

    Nun bol poñemos a fariña e o sal, vertemos a auga tibia e mesturamos cunha culler de madeira durante 1 min. Engadimos o aceite e seguimos amasando outros 5 ou 10 min.
    Deixamos repousar a masa tapada cun trapo uns 25 min.
    Pasado ese tempo, estiramos a masa cun rodillo, colocámola na bandexa do forno (sobre un papel de forno).
    Poñemos o tomate, o queixo e o resto dos ingredientes. Cada un os que máis lle gusten.
    Forneamos a 240°, 20 ou 25 min e lista para comer!

    ResponderEliminar
  13. TORTIÑAS AMERICANAS

    Ola!! Son Mariela
    Os deixo a miña receita para facer Tortiñas Americanas ou Pancakes.
    https://ibb.co/dtcKDvx
    https://ibb.co/n7kgbMC
    https://ibb.co/TL05QWw

    * Ingredintes:

    130 g de fariña
    1 ovo
    2 culleres de aceite
    1/2 taza de leite
    1 pizca de sal
    2 culleres de azucre
    1/2 culler de levadura en polvo

    * Preparacion

    En un recipiente poñemos o ovo, azucre, aceite, leite, sal, fariña e levadura. O batimos ben asta que nos quede unha masa espesa.A deixamos reposar.
    Logo poñemos a tixola a quentar.
    Poñemos a masa na tixola de forma circular. cando empecen a sair burbullas damoslle a bolta a tortiña.
    Esperamos uns segundos e sacamos a tortiña.

    E listo!!!
    Xa temos as nosas tortiñas americanas ou ¡pancakes!

    Para que esteñan máis ricas podémos botarlles por riba nata, crema de chocolate, marmelada, fresas... o que se nos ocorra.

    ResponderEliminar
  14. https://ibb.co/269xDgY
    https://ibb.co/ZXpdnr4
    https://ibb.co/sbMYbPz
    https://ibb.co/g426mcx
    Ingredientes
    1 iogur de limón, o vaso usarase como medida
    2 medidas de azucre
    1 medida de aceite de xirasol
    3 ovos
    Raspadura de limón
    4-5 culleradas de zume de limón
    2 1/2 medidas de fariña
    1 medida de améndoa moída
    1 un sobre de royal
    Realización
    - Baleiramos o iogur nun bol, engadimos o azucre e mesturamos. Incorporar o aceite, remover.
    - Cando teñamos unha mestura homoxénea engadimos o ovos un a un mesturando ben.
    - Incorporamos a raspadura, o zume e para rematar a fariña e royal. Engadimos cada medida por separado, cando a primeira medida de fariña estea ben integrada engadimos a seguinte ata rematar con todo.
    - Introdúcese no molde elixido cuberto con papel de fornear ou untado con manteiga e espolvoreado con fariña.
    - Só queda metelo en forno prequecido a 180º durante 45 minutos (el tiempo y la temperatura son orientativos, cada horano tiene sus peculiaridades.)

    ResponderEliminar
  15. https://ibb.co/269xDgY
    https://ibb.co/ZXpdnr4
    https://ibb.co/sbMYbPz
    https://ibb.co/g426mcx
    ÁNGELA GARCÍA PEÑA. NON É ELABORACIÓN PROPIA
    BISCOITO DE IOGUR SABOR LIMÓN

    Ingredientes
    1 iogur de limón, o vaso usarase como medida
    2 medidas de azucre
    1 medida de aceite de xirasol
    3 ovos
    Raspadura de limón
    4-5 culleradas de zume de limón
    2 1/2 medidas de fariña
    1 medida de améndoa moída
    1 un sobre de royal
    Realización
    - Baleiramos o iogur nun bol, engadimos o azucre e mesturamos. Incorporar o aceite, remover.
    - Cando teñamos unha mestura homoxénea engadimos o ovos un a un mesturando ben.
    - Incorporamos a raspadura, o zume e para rematar a fariña e royal. Engadimos cada medida por separado, cando a primeira medida de fariña estea ben integrada engadimos a seguinte ata rematar con todo.
    - Introdúcese no molde elixido cuberto con papel de fornear ou untado con manteiga e espolvoreado con fariña.
    - Só queda metelo en forno prequecido a 180º durante 45 minutos (el tiempo y la temperatura son orientativos, cada horano tiene sus peculiaridades.)

    ResponderEliminar
  16. Lucía y Martín30/4/20 20:12

    Hola, somos Lucía y Martín.
    Os dejamos nuestra receta.

    TARTA DE NESQUIK

    Ingredientes:
    1 litro de leite.
    300 gr. de Nesquik.
    2 sobres de cuajada.
    150 gr. de sucre (si a queres moi doce).
    150 gr. de manteiga.
    1 paquete de galletas maría.
    Virutitas para decorar por enriba.

    Elaboración:
    Tritúranse as galletas, mestúranse coa manteiga derretida para facer a masa,
    que se estira na base dun molde.
    Ponse o molde coa base feita na neveira a enfriar.

    Nunha pota poñemos o leite a quencer, engadimos 2 sobres de cuajada, 300 gr. de Nesquik e o zucre. Mesturamos todo.
    Cando empeza a ferver, retírase do lume.
    Bótase, a modiño, no molde que temos na neveira.
    Deixámola enfriar un pouco.
    Metemos o molde na neveira un mínimo de catro horas.
    Pasado este tempo, decoramos a tarta coas virutas.


    https://ibb.co/zbbG3q3

    https://ibb.co/c8d5bKR

    Un saludo.

    ResponderEliminar
  17. Ola son Lara e esta é a miña receita.

    Nome: Biscoito á taza

    Ingredientes:
    - 2 culleres grandes de azucre.
    - 2 culleres grandes de fariña.
    - 1 culler grande de cacao en polvo.
    - 1 ovo.
    - 1 culler grande de aceite de xirasol.
    - 1 culler grande de leite.

    Preparación:

    1- Batimos o ovo na taza.
    2- Engadimos o leite e o aceite e removemos.
    3- Engadimos a fariña e volvemos remover.
    4- Engadimos o resto de ingredientes.
    5- Metemos no microondas durante 2 minutos.

    https://ibb.co/3F8SpbM
    https://ibb.co/BT6SyD6

    ResponderEliminar